Below room a perform of exactly iDriveSafely answer to many of the inquiries they asking in their virtual traffic school program. Simply use the “find” attribute in your web browser (hit ctrl + F) and also you can search for the inquiries you have.

You are watching: Large space margins on the roadway provide __________

IMPORTANT: If you haven’t currently checked the out, make sure you check out my virtual traffic college answers page because I give a many super basic tips and tricks the will help you pass conveniently the first time. You more than likely won’t also need to usage the iDriveSafely answers noted here together you’ll have the ability to quickly discover all the answers you need by yourself in secs using my tricks. Also, while ns think iDriveSafely is a good course, make sure you to compare them through my online traffic school reviews. There room a bunch of assorted discount codes and coupons for number of online traffic colleges on the page.

HELP OUT! SHARE her ANSWERS! Tomorrow, somebody will be in the very same shoes you are trying to find iDriveSafely answers. If her questions and also answers are various than the ones posted below, you re welcome copy & dough your questions and also answers right into the comment crate below. It would certainly be an enormous help!!

 

 


Choose One:

Get her Driving document By name & Address- OR -Get her Driving document By license Plate #

 

List Of current iDriveSafely Questions and also Correct Answers

Question 1: If you see farm equipment ahead travel the same roadway as you,_______.

Correct Answer: happen them on the ideal & exercise patience

 

Question 2: Driving decisions rely on learned information, reality perceptions, and _____.

Correct Answer: Sound judgments

 

Question 3: Cruise regulate should no be used__________.

Correct Answer: In the rain

 

Question 4: Young youngsters can sustain major injuries native ______, i beg your pardon deploy even in a low-speed crash.

Correct Answer: Airbags

 

Question 5: Highway hypnosis is pertained to ____________.

Correct Answer: Drowsy driving

 

Question 6: If you space stuck in a web traffic jam and you can feel your anger rising, you are experiencing an emotional challenge called ________.

Correct Answer: Restriction

 

Question 7: One major advantage of push/pull steering native the low-hand place is________.

Correct Answer: intensified vehicle control because the arms remain close to the body and also maintain a more stable vertical human body position

 

Question 8: Most skids are caused by_________.

Correct Answer: Driver error

 

Question 9: While you are passing top top a two-lane road, _________.

Correct Answer: determine a safe room to return

 

Question 10: If you can see an emergency vehicle with flashing lamp ahead, ______.

Correct Answer: Do no follow as well closely

Question 11: If friend are connected in a collision and the vehicles space still operational, _______.

Correct Answer: move them out of traffic

 

Question 12: The bulk of drivers affiliated in collisions are people who have a _____driving record.

Correct Answer: Good

 

Question 13: Fatality regarded motor vehicle traffic is the number one reason of inadvertently death and motor vehicle collisions space the leading reason of fatality for world ages _____.

Correct Answer: 3 to 33

 

Question 14: If treatment is not working, rather of driving with the impaired driver, then______.

Correct Answer: call a cab

 

Question 15: Using one octane rated greater than your vehicle______.

Correct Answer: walk not boost power

 

Question 16: If you take it sedatives, you might experience____.

Correct Answer: Impaired reflexes

 

Question 17: Over__________people were eliminated in 2005 in alcohol-related crashes.

Correct Answer: 16,000

 

Question 18: If your car begins come hydroplane, you need to _____.

Correct Answer: alleviate your speed

 

Question 19: In general, for males, it takes the liver as much as ________ to procedure approximately one drink.

Correct Answer: 1 hour

 

Question 20: If you park turn off the shoulder after a breakdown, ________.

Correct Answer: Be responsibility of tall dry grass

 

Question 21: Aggressive driving can be defined as operating a automobile in a manner the is most likely to________.

Correct Answer: Endanger someone

 

Question 22: When your rearview winter is set to that is night setting, it might hamper your ability to_________.

Correct Answer: judge the street of traffic behind you

 

Question 23: Traffic engineers and also lawmakers have designed ours roads, laws, and also traffic controls to aid drivers __________ what various other road users are about to do.

Correct Answer: Anticipate and also predict

 

Question 24: Alcohol starts to influence you__________after that enters her body.

Correct Answer: Moments

 

Question 25: After you begin your vehicle, ensure the the ___________ space off.

Correct Answer: Warning lights

 

Question 26: If an pull close driver refuses to move his high beams come low, girlfriend should_____.

Correct Answer: locate the white line marker and use the to guide you

 

Question 27: Traction regulate systems__________the driver.

Correct Answer: Assist

 

Question 28: Looking in ~ the ground next to a moving auto helps you referee its__________.

Correct Answer: Speed

 

Question 29: In the U.S., every year roughly _______people are injured and around 40,000 civilization are killed in traffic collisions.

Correct Answer: 3 MILLION

 

Question 30: Never ________ on or close to a rail track.

Correct Answer: Stop

 

Question 31: Text can be supplied with a diamond symbol come delineate__________.

Correct Answer: booked lanes

 

Question 32: When draw close a railroad crossing, you have to look_____.

Correct Answer: Both ways

 

Question 33: Alcohol is quick to find its method to the mind because ______.

Correct Answer: The brain contains much more blood

 

Question 34: One that the most crucial things you deserve to do while driving is to concentrate on the__________of her passengers.

Correct Answer: Safety

 

Question 35: If you watch raindrops splashing on the surface ar of the road or if girlfriend are required to drive with a pond or standing water, __________.

Correct Answer: Avoid difficult braking and overly wild steering

 

Question 36: Among those killed, teenage drivers have the highest death rates per mile driven among all period groups, followed by yonsi drivers and young ________.

Correct Answer: Adult males

 

Question 37: _________is among the optimal three factors connected with deadly crashes.

Correct Answer: every one of these answers space correct.

 

Question 38: New pedestrian and school zone indications exist on the roadway to warn vehicle drivers of an approaching crosswalk. Castle are_______.

Correct Answer: Fluorescent yellow-green diamond-shaped

 

Question 39: When friend are worn down your _________ shrinks.

Correct Answer: Peripheral vision

 

Question 40: On a three or five-lane roadway, once you have actually a broken yellow heat on her side that the road,_________.

Correct Answer: give the right-of-way to oncoming traffic

 

Question 41: If you space a passenger and also have her seat reclined through your safety and security belt on, in the occasion of a crash, ______.

Correct Answer: your body could slide forward, raising the opportunity of injury

 

Question 42: Risk when driving is identified as the probability of _______, damage, or loss.

Correct Answer: Injury

 

Question 43: When gift passed through a motorcycle,________.

Correct Answer: remain in her lane

 

Question 44: If you load your car full, friend should_______.

Correct Answer: reference your owner’s hands-on for maximum pack weight

 

Question 45: When you go into traffic native a stopped position, always yield the right-of-way to_________.

Correct Answer: every one of the answers are correct.

 

Question 46: Stay ______ when going through a curve.

Correct Answer: top top the appropriate side of her lane

 

Question 47: Slick or wet, low-traction surface problems make it tough to manage the speed and _______of your vehicle.

Correct Answer: Direction

 

Question 48: Electronic highway article boards communicate______.

Correct Answer: safety messages

 

Question 49: There room usually _______ collisions in a motor vehicle crash.

Correct Answer: Three

 

Question 50: Turn on your________ well in advance of your maneuver to rotate or adjust lanes.

Correct Answer: Signal

 

Question 51: Motorcycles are incredibly hard to view if they room __________.

Correct Answer: approaching indigenous the side

 

Question 52: Flashing red and yellow lights regulate some intersections throughout times as soon as there is __________ traffic flow.

Correct Answer: low

 

Question 53: It is illegal to follow an emergency auto at a street of __________ or to avoid within __________ of whereby an emergency car is responding to an alarm.

Correct Answer: 500 feet, one block

 

Question 54: Do not use your horn straight behind a __________ or a horse rider on the next of the roadway.

Correct Answer: bicyclist

 

Question 55: __________ percent of pedestrian fatalities in 2009 resulted from people improperly crossing the roadway or intersection, walking, playing, or functioning in the roadway.

Correct Answer: 38

 

Question 56: Step vans (delivery trucks) and 15-passenger vans __________.

Correct Answer: have negative rearward vision

 

Question 57: Use her __________ to interact to other chauffeurs that you space in trouble, there is trouble ahead, or once you are moving really slowly.

Correct Answer: emergency danger lights

 

Question 58: When pass a stopped college bus, you carry out not must stop if __________.

Correct Answer: the school bus is top top the opposite side of a roadway that is divided by a physical barrier.

 

Question 59: Deer are most likely to be an ext active and roam exterior of their territory during __________.

Correct Answer: autumn

 

Question 60: Which the the adhering to should you do as soon as approaching a regulated intersection through multiple rotate lanes?

******InCorrect Answer: Make sure no one is on your right

 

Question 61: One the the most necessary things you have the right to do when driving is to concentration on the__________of your passengers.

Correct Answer: safety

 

Question 62: When backing up it is finest to____.

Correct Answer: examine behind the car before acquiring in

 

Question 63: If you space a passenger and also have her seat reclined with your safety belt on, in the event of a crash, ______.

Correct Answer: her body can slide forward, boosting the opportunity of injury

 

Question 64: If your vehicle begins to hydroplane, you need to _____.

Correct Answer: reduce your speed

 

Question 65: Alcohol is fast to discover its way to the mind because ______.

Correct Answer: the brain contains much more blood

 

Question 66: after ~ you start your vehicle, ensure that the ___________ space off.

Correct Answer: warning lights

 

Question 67: The bulk of drivers associated in collisions are world who have a _____driving record.

Correct Answer: good

 

Question 68: If you room inattentive top top the road, friend will__________.

Correct Answer: not be prepared for the unexpected

 

Question 69: If you are the only one top top the step of the crash _________.

Correct Answer: call 911

 

Question 70: Alcohol starts to influence you__________after it enters her body.

Correct Answer: moments

 

Question 71: Electronic highway blog post boards communicate______.

Correct Answer: safety messages

 

Question 72: Begin to assess your risk related to the 3 main facets of driving prior to getting behind the wheel; evaluate your own well-being, ___________, and also your vehicle.

Correct Answer: roadway conditions

 

Question 73: If you are stuck in a web traffic jam and also you deserve to feel your anger rising, you are experiencing a difficulty called ________.

Correct Answer: restriction

 

Question 74: When gift passed by a motorcycle,________.

Correct Answer: stay in her lane

 

Question 75: The worst form of collision to it is in in is a __________.

Correct Answer: head-on collision

 

Question 76: If you have to drive ~ above a lengthy trip, wearing her seatbelt avoids your _______ from tired so quickly.

Correct Answer: muscles

 

Question 77: When traveling behind huge trucks, _______ your adhering to distance.

Correct Answer: increase

 

Question 78: By law, if friend are involved in a collision, _________.

Correct Answer: you are forced to stop

 

Question 79: Aggressive driving can be characterized as operating a car in a manner that is most likely to________.

Correct Answer: endanger someone

 

Question 80: Turn on your________ well in breakthrough of her maneuver to rotate or change lanes.

Correct Answer: signal

 

Question 81: Safety belts room designed_______.

Correct Answer: v an emergency locking mechanism

 

Question 82: When her rear-view mirror is set to the night setting, it might hamper your capacity to_________.

Correct Answer: judge the distance of web traffic behind you

 

Question 83: When traveling on rural roadways at higher speeds, remember you will______.

Correct Answer: require a longer stopping distance

 

Question 84: New pedestrian and school zone indications exist ~ above the roadway come warn vehicle drivers of an pull close crosswalk. Lock are_______.

Correct Answer: fluorescent yellow-green diamond-shaped

 

Question 85: Stay on the appropriate side of your lane as soon as __________.

Correct Answer: you room going with a curve

 

Question 86: According come the NHTSA, the combination of ________ and also ________ alleviate the risk of major crash-related head injury by 83 percent.

Correct Answer: former airbags, chair belts

 

Question 87: One of the most important things you should do prior to you leave the lot through a rental automobile is __________.

Correct Answer: inspect the location and condition the the spare tire

 

Question 88: If components are replaced as soon as you have actually work excellent on your vehicle, __________.

Correct Answer: asking to watch the old ones

 

Question 89: The federal Motor auto Safety Standards room written in terms of__________safety performance demands for engine vehicles.

Correct Answer: minimum

 

Question 90: One driving technique that might increase her fuel economic situation is to_______.

Correct Answer: prevent unnecessary idling

 

Question 91: Child restraint anchorage systems should have__________lower anchorages.

Correct Answer: 2

 

Question 92: There have actually been renovations to ABS including __________.

Correct Answer: emergency assist

 

Question 93: Every 15,000 miles, _______.

Correct Answer: examine the automatic transmission fluid

 

Question 94: Every 30,000 miles, __________.

Correct Answer: service the automatically transmission

 

Question 95: Determine a safe speed to travel based upon ____________.

Correct Answer: all of these answers space correct.

 

Question 96: Our natural propensity is to concentration on what is walking on front of whereby we are going, for this reason you need to examine your mirrors__________.

Correct Answer: anytime you change speed or position

 

Question 97: at intersections, look to the _____ first.

Correct Answer: left

 

Question 98: In California, what is the speed limit close to schools and senior centers?

Correct Answer: 25 mph

 

Question 99: when driving at night and you encounter curves, what perform you have to remember?

Correct Answer: your headlights allude straight ahead, not right into the curve.

 

Question 100: A __________ headlight lens can cut the lot of light it emits by 90%.

Correct Answer: dirty

 

Question 101: You deserve to reduce your vehicle’s remote spot by_______.

Correct Answer: installing huge side mirrors

 

Question 102: If a driver in front stops suddenly and a collision occurs it is the “fault” of _____.

Correct Answer: the driver behind

 

Question 103: as soon as exiting a parking spot, ____________ has actually the right-of-way.

Correct Answer: the auto that is currently in the lane

 

Question 104: once a right turn on red is permitted, you need to still __________.

Correct Answer: productivity to pedestrians in the crosswalk

 

Question 105: If the oil press light illuminates while you space driving, girlfriend should_______.

Correct Answer: pull off the road as soon as possible

 

Question 106: big space margins on the roadway carry out __________.

Correct Answer: visibility, time, and distance you have to avoid collisions

 

Question 107: If your brakes “fail,” among the an initial things to carry out is ___________.

Correct Answer: pump the brake pedal

 

Question 108: traveling at high speed requires__________.

Correct Answer: higher stopping distances

 

Question 109: If you are in one emergency and also there is no room to the side to steer out of the way of a crash, ___________.

Correct Answer: use managed braking

 

Question 110: To lower the threat of a collision, you have to keep at least__________of space to one side of your automobile at every times.

Correct Answer: one automobile width

 

Question 111: location or secure huge items and loosened objects in the __________ because that safety and to deter theft.

Correct Answer: trunk

 

Question 112: If you suffer a blowout in one of your front tires, your vehicle will __________.

Correct Answer: pull tough toward the deflated tire

 

Question 113: To mitigate injury in the event your airbag deploys, place your body at least _______from the steering wheel.

Correct Answer: 10 inches

 

Question 114: Several determinants can reason tire failure consisting of under inflation, tough braking, and __________.

Correct Answer: poor wheel alignment

 

Question 115: plenty of head-on collisions happen on two-lane roads when passing due to the fact that drivers______.

Correct Answer: misjudge the closure price of oncoming traffic

 

Question 116: If website traffic is traveling faster than the rate limit, withstand going the rate of the________.

Correct Answer: more quickly vehicles

 

Question 117: as you method a steep uphill grade in the mountains,_______.

Correct Answer: pick a lower gear

 

Question 118: ~ above cold days, to avoid moisture from creating on the within of the glass, _________ prior to you rotate on the defroster.

Correct Answer: revolve the heater ~ above high and let the engine warm-up

 

Question 119: if driving in the city, the liven urban setting can induce ___________.

Correct Answer: visual overload

 

Question 120: Wet roads result in___________.

Correct Answer: poor traction

 

Question 121: as soon as driving in the city, ________may aid you protect against traffic, yet they might not be together safe or castle may rise your travel time because of traffic control lights.

Correct Answer: side streets

 

Question 122: city driving often involves restricted _____ which regularly obstructs development warning of web traffic obstacles.

Correct Answer: visibility

 

Question 123: stop a freeway emergency by merging without________.

Correct Answer: stopping

 

Question 124: When changing lanes on a freeway, signal her intentions and _________.

Correct Answer: execute not suspect other drivers will open a space for you come enter

 

Question 125: Deer are likely to be more active and roam outside of your territory throughout ________.

Correct Answer: autumn

 

Question 126: passing a stopped college bus v flashing red lights and a protect against signal arm can generate a good of as much as __________.

Correct Answer: $1,000

 

Question 127: Reversible lanes are offered during_______.

Correct Answer: sirloin hour

 

Question 128: do not use your horn straight behind a __________ or a steed rider on the next of the roadway.

Correct Answer: bicyclist

 

Question 129: In California, __________ are permitted to usage HOV lanes.

Correct Answer: motorcycles

 

Question 130: White lettering and also symbols painted ~ above the surface ar of the roadway are offered to __________.

Correct Answer: supplement signs

 

Question 131: _______when you space approaching a blind curve to warn others that cannot see you coming.

Correct Answer: Honk your horn

 

Question 132: step vans (delivery trucks) and 15-passenger vans __________.

Correct Answer: have negative rearward vision

 

Question 133: Flashing red and also yellow lights control some intersections throughout times once there is __________traffic flow.

Correct Answer: low

 

Question 134: In California, pedestrians crossing external of a marked crosswalk have to __________ the right-of-way to various other vehicles.

Correct Answer: yield

 

Question 135: In general, when you expropriate the privilege to journey in California, you space assumed to have offered your __________ to submit to a __________ check if request by a police officer.

Correct Answer: consent; chemical

 

Question 136: Alcohol is metabolized by the_________.

Correct Answer: liver

 

Question 137: If you notice someone control erratically behind you, you need to __________.

Correct Answer: let that or her pass you and also position your auto with many of space behind the poor driver

 

Question 138: If you are taking a prescribed drug and are going come drive, __________.

Correct Answer: command a self-inventory of all drugs consumed and also their side effects

 

Question 139: Males can remove alcohol from your bodies faster than women because of having greater amounts the __________.

Correct Answer: the dehydrogenase enzyme

 

Question 140: as result of synergism, if you take two depressants together, it may be the same as taking_________.

Correct Answer: 3

 

Question 141: Depressants impact the__________.

Correct Answer: main nervous system

 

Question 142: On typical in the U.S., one friend, parent, or household member dies every__________minutes in alcohol-related crashes.

Correct Answer: 48

 

Question 143: In California, the fine because that a DUI can range from $390 to _________ (plus punish assessments).

Correct Answer: $1,000

 

Question 144: If your brakes fail, one of the first things to do is __________.

Correct Answer: pump the brake pedal

 

Question 145: most hazards or obstacles will be detected __________ of her vehicle.

Correct Answer: in front

 

Question 146: The proper use that safety tools in your vehicle has the potential come __________.

Correct Answer: reduce possible injuries

 

Question 147: To minimize injury in the event your airbag deploys, place your human body at the very least __________ native the steering wheel.

Correct Answer: 10 inches

 

Question 148: traveling at high speeds __________.

Correct Answer: requires higher stopping distances

 

Question 149: To regain manage of a auto in a skid, __________.

Correct Answer: do smooth steering corrections

 

Question 150: To lower the danger of a collision, you must keep at least __________ of space to one next of your car at all times.

Correct Answer: one auto width

 

Question 151: also if your car has minimal damage from a collision, have the vehicle’s safety attributes __________.

Correct Answer: confirm by a standard technician

 

Question 152: large space spare on the roadway provide __________.

Correct Answer: the visibility, time, and distance you need to avoid collisions

 

Question 153: Several factors can reason tire failure including under inflation, tough braking, and __________.

Correct Answer: poor wheel alignment

 

Question 154: To it is in issued a Texas Driver License, you should __________.

Correct Answer: happen a behind the wheel test, a vision exam, and a written exam

 

Question 155: __________ insurance money coverage gives protection for damages to persons or property.

Correct Answer: Liability

 

Question 156: around one out of every ten motorists __________.

Correct Answer: is associated in a crash each year

 

Question 157: Because the actions of various other road users space __________, you have the right to lower your risk if girlfriend adequately interact to those around you. Constantly signal your intention to readjust lanes or turn.

Correct Answer: unpredictable

 

Question 158: control is a __________ culture has entrusted come us when we space issued a license.

Correct Answer: privilege

 

Question 159: your driving environment alters each time you acquire behind the wheel – weather, roadway conditions, your vehicle, and other chauffeurs are __________.

Correct Answer: unpredictable

 

Question 160: evaluate weather conditions, the condition of her vehicle, and other danger factors, including __________, every time friend drive.

Correct Answer: your very own well being

 

Question 161: The minimum period requirement for a Driver patent in Texas is:

Correct Answer: 18 year of age or 16 v completion that a driver education and learning course

 

Question 162: You should never drive __________, you have to avoid sudden steering and also braking, and you should always signal your intention to revolve or readjust lanes.

Correct Answer: wherein you can not see

 

Question 163: change your vehicle’s __________ to assist prevent a dangerous occasion from occurring or to minimization the results of an unavoidable crash.

Correct Answer: place or speed

 

Question 164: while driving, if you need to use her cell phone, _________.

Correct Answer: you must pull end to usage the phone

 

Question 165: an unfavorable thoughts that occur while driving often surface in the form of __________.

Correct Answer: hostile linguistic expression

 

Question 166: You room impaired once your capability to operate a car is __________.

Correct Answer: limited or hampered

 

Question 167: never drive as soon as your human body tells friend __________.

Correct Answer: it is tired

 

Question 168: Some human being can become frustrated once they are caught in a instance where they have actually no control, which deserve to lead to __________.

Correct Answer: aggression

 

Question 169: Microsleeps last between __________ seconds.

Correct Answer: four to five

 

Question 170: Inattention is usually caused by concentration ~ above __________.

Correct Answer: emotionally issues

 

Question 171: If you room driving in heavy traffic and you desire to weave in and out of traffic to obtain ahead, it may be a an outcome of __________.

Correct Answer: her competitive nature

 

Question 172: the is not safe to drive if you remain awake throughout __________.

Correct Answer: your organic sleep time

 

Question 173: The rhythm that regulates the body’s natural wake/sleep cycle is referred to as __________.

Correct Answer: the circadian rhythm

 

Question 174: The impacts of alcohol space __________.

Correct Answer: unpredictable

 

Question 175: A 12-ounce can of beer, a 5-ounce glass of wine and 1.5 ounces the 80-proof liquor __________.

Correct Answer: every contain the very same amount the alcohol

 

Question 176: If you space taking a prescribed drug and are going come drive, __________.

Correct Answer: conduct an perform of every drugs consumed and also their next effects

 

Question 177: Someone die in the United claims every __________ minute in an alcohol-related crash.

Correct Answer: 48

 

Question 178: If you own an alcoholic beverage that has been opened, has actually a broken seal, or has had actually some the the components removed in the passenger compartment the the vehicle, __________.

Correct Answer: you will certainly be charged v a fine of up to $500

 

Question 179: all legal drugs bring __________.

Correct Answer: warning labels

 

Question 180: as result of synergism, if girlfriend take two depressants together, it might be the exact same as acquisition __________.

Correct Answer: three

 

Question 181: many state vehicle codes state the you shall not drive after acquisition a substance that __________.

Correct Answer: changes the central nervous system

 

Question 182: as soon as in the brain, alcohol affects your __________.

Correct Answer: reasoning, judgment, and concentration

 

Question 183: as soon as you incorporate alcohol through some drugs, the results can be __________.

Correct Answer: fatal

 

Question 184: __________ associated with traffic-related crashes is one of our biggest societal problems.

Correct Answer: Injury and also death

 

Question 185: Slowing down or “rolling through” a stop sign is __________.

Correct Answer: against the law

 

Question 186: around one out of every ten vehicle drivers __________.

Correct Answer: is affiliated in a crash every year

 

Question 187: since the action of other road users are __________, you have the right to lower your danger if girlfriend adequately connect to those around you. Always signal your intention to adjust lanes or turn.

Correct Answer: unpredictable

 

Question 188: The minimum age requirement for a Driver license in Texas is:

Incorrect Answer: 15 years of age, v a valid learner’s permit

***Correct Answer: 18 year of age or 16 v completion that a driver education and learning course.

 

Question 189: when you drive, __________.

Correct Answer: risk is constantly present

 

Question 190: You have to never journey __________, you should avoid suddenly steering and also braking, and you should constantly signal her intention to rotate or adjust lanes.

Correct Answer: where you can not see

 

Question 191: is the short-term removal of your driving privilege.

Correct Answer: Suspension

 

Question 192: change your vehicle’s __________ to help prevent a dangerous event from emerging or to minimize the after-effects of an unpreventable crash.

Correct Answer: position or speed

 

Question 193: that is illegal to drive in the United says without __________.

Correct Answer: having legal responsibility insurance for your vehicle

 

Question 194: countless head-on collisions happen when pass on two-lane roads since drivers __________.

Correct Answer: misjudge the closure rate of oncoming traffic

 

Question 195: ~ above the expressway, keep a 3-4 second following distance. If the road is slippery or wet, adjust your street to __________.

Correct Answer: 6-8 seconds

 

Question 196: as soon as driving in the city, __________ may aid you protect against traffic, however they may not be as safe or castle may boost your take trip time due to the fact that of traffic control lights.

Correct Answer: side streets

 

Question 197: When an altering lanes on one expressway, signal your intentions and also __________.

Correct Answer: do not anticipate other vehicle drivers will open a void for you to enter

 

Question 198: uneven posted otherwise, the preferably legal rate limit ~ above a numbered highway in Texas during the job is __________.

Correct Answer: 70 mph (80 mph in some areas)

 

Question 199: on cold days, to protect against moisture from forming on the inside of the glass, __________ before you revolve on the defroster.

Correct Answer: turn the heater top top high and also let the engine warm-up

 

Question 200: as you go into the deceleration roadway or the departure ramp, slow-moving down and also __________.

Correct Answer: preserve a for sure cushion of room ahead and also behind your vehicle

 

Question 201: One-way roads have distinctive features consisting of __________.

Correct Answer: vehicles all pointing in one direction, and also no yellow centerline

 

Question 202: stop an expressway emergency by merging without __________.

Correct Answer: stopping

 

Question 203: __________ existing drivers v unique and also often high-risk difficulties when driving in or close to the city.

Correct Answer: One-way streets, intuitive overload, and also traffic jams

 

Question 204: __________ associated with traffic-related crashes is one of our biggest societal problems.

Correct Answer: Injury and death

 

Question 205: Slowing under or “rolling through” a stop sign is __________.

Correct Answer: against the law

 

Question 206: To aid manage risk, the is necessary that friend __________ that deserve to increase level of risk.

Correct Answer: remain alarm to problems or objects

 

Question 207: Because the plot of other road users are __________, you deserve to lower your threat if friend adequately connect to those approximately you. Always signal your intention to readjust lanes or turn.

Correct Answer:unpredictable

 

Question 208: advice weather conditions, the problem of her vehicle, and also other danger factors, including __________, every time you drive.

Correct Answer: your own well being

 

Question 209: as a driver, you deserve to lower her level of threat by __________.

Correct Answer: adjusting her speed, conducting visual searches, and signaling

 

Question 210: When friend drive, __________.

Correct Answer: hazard is constantly present

 

Question 211: is the momentary removal of her driving privilege.

Correct Answer: Suspension

 

Question 212: Roads that function as expressways and divided highways have actually high speeds and greater risk of __________ crashes.

Correct Answer:high-impact

 

Question 213: Adjust her vehicle’s __________ to aid prevent a dangerous occasion from arising or to minimization the aftermath of an inevitable crash.

Correct Answer: place or speed

 

Question 214: The rhythm the regulates the body’s herbal wake/sleep bicycle is dubbed _______.

Correct Answer: circadian rhythm

 

Question 215: negative thoughts that happen while driving regularly surface in the type of __________.

Correct Answer: hostile linguistic expression

 

Question 216: as soon as you detect her emotions start to dominate your judgment and actions when driving, you need to practice_______.

Correct Answer: self-regulation

 

Question 217: Other vehicle drivers depend top top you to be rational and________.

Correct Answer: predictable

 

Question 218: During each mile you drive, you make approximately__________driving-related decisions.

Correct Answer:20

 

Question 219: Microsleeps last __________ seconds.

Correct Answer:4 come 5

 

Question 220: If you experience microsleep, __________.

Correct Answer: pull off the road at a for sure place and nap

 

Question 221: During every mile you drive, increase to__________events you have to interpret have the right to occur.

Correct Answer:200

Question 222: If you have to drive on a lengthy trip, acquire plenty of rest before you leave and also plan on protecting against every ____ hours.

Correct Answer:2

 

Question 223: that is no safe to drive if you remain awake during_____.

Correct Answer: your natural sleep time

 

Question 224: If you journey an SUV or RV, you must be worried around clearance once driving __________.

Correct Answer: in parking garages

 

Question 225: New hand positions are urged on the steering wheel such together __________.

Correct Answer:8 and 4 o’clock

 

Question 226: In California, what is the speed limit near schools and an elderly centers?

Correct Answer: 25 mph

 

Question 227: How have the right to you assess whether you room not looking far enough ahead once you drive?

Correct Answer: You do frequent, quick stops.

 

Question 228: When driving at night and also you conference curves, what do you need to remember?

Correct Answer: Your headlights suggest straight ahead, not right into the curve.

 

Question 229: High speed boosts the threat of collision since of every one of these things EXCEPT:

Correct Answer: visibility is increased

 

Question 230: A __________ headlight lens can cut the amount of irradiate it emits by 90%.

Correct Answer: dirty

 

Question 231: Scanning low permits you to locate__________before girlfriend hit them.

Correct Answer: potholes

 

Question 232: The speed posted ~ above a sign that advises you that a curve ahead,________.

Correct Answer: is the safe rate to travel in right conditions

 

Question 233: Enter a curve SLOWER than the posted speed if ________.

Correct Answer: every one of these answers are correct.

 

Question 234: drinking to have fun is called __________.

Correct Answer: recreational drinking

 

Question 235: Stimulants have the right to generate a__________.

Correct Answer: false feeling of well-being

 

Question 236: In general, when you expropriate the privilege to journey in California, you are assumed to have provided your __________ to submit to a __________ check if asked by a police officer.

Correct Answer: consent; chemical

 

Question 237: All drugs issued under a prescription_______.

Correct Answer: have actually warning labels

 

Question 238: If you an alert someone control erratically behind you, you need to __________.

Correct Answer: let that or her happen you and position your automobile with plenty of room behind the bad driver

 

Question 239: once you combine alcohol through some drugs, the results have the right to be_____.

Correct Answer: fatal

 

Question 240: If you space taking a prescribed drug and are going come drive, __________.

Correct Answer: conduct a self-inventory of all drugs consumed and their next effects

 

Question 241: Law enforcement agencies categorize observable aggressive driving behavior as i m sorry of the following?

Correct Answer: all of the answers room correct

 

Question 242: While driving, if you should use her cell phone, _________.

Correct Answer: pull over to usage the phone

 

Question 243: Known as “road rage” in California, what are some indications of aggressive driving?

Correct Answer: All options are correct

 

Question 244: Never drive when your human body tells you_____.

Correct Answer: the is tired

 

Question 245: When friend detect her emotions start to conquer your judgment and also actions when driving, you have to practice_______.

Correct Answer: self-regulation

 

Question 246: During every mile you drive, you make approximately__________driving-related decisions.

Correct Answer: 20

 

Question 247: If you suffer microsleep, __________.

Correct Answer: pull off the road at a for sure place and nap

 

Question 248: In California, efficient July 1, 2008, you should use a __________ cell phone while driving.

Correct Answer: hands-free

 

Question 249: It is not safe to journey if you remain awake during_____.

Correct Answer: your herbal sleep time

 

Question 250: If you need to drive on a long trip, gain plenty that rest prior to you leave and plan on stopping every ____ hours.

Correct Answer: 2

 

Question 251: If you space approaching a controlled intersection with multiple turn lanes and you would prefer to adjust lanes, you must do every one of the following EXCEPT:

Correct Answer: get into the roadway as rapid as possible.

 

Question 252: passing a stopped college bus through flashing red lights and a avoid signal arm deserve to generate a fine of up to __________.

Correct Answer: $1,000

 

Question 253: If a police officer is directing traffic throughout a funeral procession you must give them __________.

Correct Answer: the right-of-way

 

Question 254: perform not usage your horn straight behind a __________ or a horse rider ~ above the side of the roadway.

Correct Answer: bicyclist

 

Question 255: numerous head-on collisions take place on two-lane roads as soon as passing because drivers______.

Correct Answer: misjudge the closure price of oncoming traffic

 

Question 256: together you get in the deceleration lane or the departure ramp, slow-moving down and_____________.

Correct Answer: keep a for sure cushion of space ahead and behind your vehicle

 

Question 257: if driving in the city, the liven urban environment can induce ___________.

Correct Answer: intuitive overload

 

Question 258: among the most crucial tasks to finish if you space going to drive in the rain, slush, and also mud is to_________.

Correct Answer: examine your tires inflation and also tread depth

 

Question 259: once driving in the city, ________may help you protect against traffic, yet they might not be together safe or castle may boost your take trip time since of traffic regulate lights.

Correct Answer: side streets

 

Question 260: stop a freeway emergency by merger without________.

Correct Answer: stopping

 

Question 261: When changing lanes ~ above a freeway, signal her intentions and also _________.

Correct Answer: execute not guess other drivers will open up a void for you come enter

 

Question 262: prior to entering an intersection, the safest searching process is to search ________.

Correct Answer: left, center, right, left again

 

Question 263: many collisions become an ext serious when drivers __________.

Correct Answer: panic

 

Question 264: huge space spare part on the roadway provide __________.

Correct Answer: visibility, time, and also distance you should avoid collisions

 

Question 265: If your brakes “fail,” among the very first things to carry out is ___________.

Correct Answer: pump the brake pedal

 

Question 266: Traveling at high speed requires__________.

Correct Answer: better stopping distances

 

Question 267: place or secure large items and loosened objects in the __________ because that safety and to deter theft.

Correct Answer: trunk

 

Question 268: also if your vehicle has minimal damage from a collision, have the vehicle’s safety attributes __________.

Correct Answer: checked by a standard technician

 

Question 269: Several components can cause tire failure including under inflation, hard braking, and also __________.

Correct Answer: bad wheel alignment

 

Question 270: The suitable use the safety equipment in your auto has the potential come ________.

Correct Answer: minimize injury

 

Question 271: If you drive through water, her brakes may end up being slippery and ineffective. To dried the brakes off, __________.

Correct Answer: use your brakes gently together you accelerate

 

Question 272: among the most important things you have to do before you leave the lot with a rental auto is __________.

Correct Answer: check the location and condition that the preventive tire

 

Question 273: If parts are replaced when you have actually work done on her vehicle, __________.

Correct Answer: questioning to view the old ones

 

Question 274: For particular guidelines on her vehicle’s maintenance, make certain to ___________.

Correct Answer: recommendation your owner’s manual

 

Question 275: execute not shot to drive much more than__________hours in any type of one day.

Correct Answer: 8

 

Question 276: One driving technique that can increase her fuel economic climate is to_______.

Correct Answer: stop unnecessary idling

 

Question 277: __________transport a pet in the bed of an open pickup truck.

Correct Answer: Never

 

Question 278: There have been enhancements to ABS consisting of __________.

Correct Answer: emergency assist

 

Question 279: Every 15,000 miles, _______.

Correct Answer: inspect the automatic infection fluid

 

Question 280: Every 30,000 miles, __________.

Correct Answer: service the automatically transmission

 

Question 281: continue to be on the right side of your lane when __________.

Correct Answer: you space going through a curve

 

Question 282: One of the most essential things you deserve to do while driving is to concentration on the__________of her passengers.

Correct Answer: safety

 

Question 283: when your rear-view winter is set to that is night setting, it might hamper your ability to_________.

Correct Answer: judge the street of website traffic behind you

 

Question 284: as soon as backing increase it is finest to____.

Correct Answer: check behind the car before gaining in

 

Question 285: If you room a passenger and also have her seat reclined v your security belt on, in the occasion of a crash, ______.

Correct Answer: your body might slide forward, enhancing the chance of injury

 

Question 286: as soon as traveling behind large trucks, _______ your following distance.

Correct Answer: increase

 

Question 287: ~ you begin your vehicle, ensure the the ___________ are off.

Correct Answer: warning lights

 

Question 288: The worst form of collision to it is in in is a __________.

Correct Answer: head-on collision

 

Question 289: If you are inattentive ~ above the road, girlfriend will__________.

Correct Answer: no be ready for the unexpected

 

Question 290: If you space the only one ~ above the step of the crash _________.

Correct Answer: call 911

 

Question 291: Alcohol begins to influence you__________after that enters her body.

Correct Answer: moments

 

Question 292: If you room stuck in a website traffic jam and also you deserve to feel her anger rising, you room experiencing a challenge called ________.

Correct Answer: restriction

 

Question 293: start to assess your risk related to the three main facets of driving before getting behind the wheel; evaluate your own well-being, ___________, and your vehicle.

Correct Answer: roadway conditions

 

Question 294: electronic highway post boards communicate______.

Correct Answer: security messages

 

Question 295: as soon as being passed by a motorcycle,________.

Correct Answer: continue to be in her lane

 

Question 296: The bulk of drivers associated in collisions are people who have actually a _____driving record.

Correct Answer: good

 

Question 297: If you have to drive on a lengthy trip, wearing her seatbelt prevents your _______ from tiring so quickly.

Correct Answer: muscles

 

Question 298: Alcohol is rapid to uncover its means to the brain because ______.

Correct Answer: the mind contains an ext blood

 

Question 299: through law, if friend are connected in a collision, _________.

Correct Answer: friend are required to stop

 

Question 300: If your auto begins to hydroplane, you should _____.

Correct Answer: alleviate your speed

 

Question 301: wild driving have the right to be defined as operating a auto in a manner that is most likely to________.

Correct Answer: endanger someone

 

Question 302: rotate on your________ well in breakthrough of her maneuver to turn or change lanes.

Correct Answer: signal

 

Question 303: safety and security belts space designed_______.

Correct Answer: through an emergency locking mechanism

 

Question 304: when traveling on rural roads at greater speeds, remember you will______.

Correct Answer: need a much longer stopping distance

 

Question 305: perform not try to drive an ext than__________hours in any one day.

Correct Answer: 8

 

Question 306. new pedestrian and school zone indicators exist top top the roadway to warn chauffeurs of an approaching crosswalk. They are_______.

Correct Answer: fluorescent yellow-green diamond-shaped

 

Question 307: Every 30,000 miles, __________.

Correct Answer: service the automatic infection (if your car has one)

 

Question 308: There have actually been enhancements to ABS including __________.

Correct Answer: an emergency help feature

 

Question 309: According come the NHTSA, the mix of __________ and __________ reduce the hazard of major crash-related head injury through 83 percent.

Correct Answer: front airbags, seat belts

 

Question 310: Check a rental automobile for __________ before you leave the lot.

Correct Answer: scratches and also dents

 

Question 311: If parts are replaced when you have actually work done on her vehicle, __________.

Correct Answer: request the replaced parts be returned to you when you pick up her vehicle

 

Question 312: One that the most crucial things you must do prior to you leave the lot v a rental vehicle is __________.

Correct Answer: check the spare

 

Question 313: When stopped by police, you should __________.

Correct Answer: remain in your car unless the officer claims otherwise

 

Question 314: Do not shot to drive an ext than __________ hrs in any kind of one day.

See more: How Many Inches Is 51 Centimeters, 51 Cm To Inches

Correct Answer: 8

 

Question 315: One driving an approach that could increase your fuel economic climate is to __________.

Correct Answer: avoid unnecessary idling

 

Conclusion

So there you have it. All the iDriveSafely answers. Because that an even far better understanding, make sure to study correctly so you have the right to pass the test on the very first try.